Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

PROVEDENA MEĐUNARODNA AKCIJA KODNOG NAZIVA „CD“. LIŠENO SLOBODE VIŠE OSOBA U BiH ZBOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA I TRGOVINE LJUDIMA

23.06.2015. 14:09
  Radi se o velikoj međunarodnoj akciji u kojoj je radio prvi zajednički istražni tim Bosne i Hercegovine i Republike Francuske. Istodobno su realizirane aktivnosti lišenja slobode i pretresa više desetina osumnjičenih osoba u BiH i Francuskoj. 
  • PROVEDENA MEĐUNARODNA AKCIJA KODNOG NAZIVA „CD“. LIŠENO SLOBODE VIŠE OSOBA U BiH ZBOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA I TRGOVINE LJUDIMA

 

U koordiniranoj akciji koju je vodio zajednički istražni tim policije, Tužiteljstava BiH i Francuske, po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e jutros su realizirali veliku akciju kodnog naziva „CD“, protiv osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i trgovinu ljudima radi radne eksploatacije, krađe i prosjačenja na području Francuske.

U brzoj akciji koja je provedena u oba bh entiteta, na području  Zenice, Vlasenice, Jajca i Prijedora, lišeno je slobode više osoba i izvršeni su pretresi većeg broja objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Osobe lišene slobode osumnjičene su da su u dužem vremenskom razdoblju, od 2012. godine, organizirale odlaske žena i malodobne djece na područje Francuske, gdje su prijetnjama, ucjenama, zlostavljanjima, iznudama i zastrašivanjima tjerali žrtve da vrše džepne krađe i druge oblike uličnog kriminala u više gradova na području Francuske.

Na taj način, osumnjičeni su stekli nezakonitu imovinsku korist u iznosu više od 2 milijuna eura, koju su koristili za osobne potrebe i kupovinu nekretnina u BiH.

Navedeni osumnjičeni pod istragom su i zbog kaznenih djela pranja novca, krivotvorenja isprava, krijumčarenja osoba, zlouporabe opojnih droga i drugih kaznenih djela.

Akcija je na dogovoreni znak počela jutros u 6:00 sati u BiH i Francuskoj.

Na ovom predmetu radio je zajednički istražnim tim iz BiH i Francuske, sastavljen od oko 20 osoba, iz policijskih i tužiteljskih institucija BiH i Francuske, koji su više mjeseci provodili zajedničke istražne radnje na području dviju država, radi otkrivanja vrlo složenih i društveno opasnih oblika kriminala, koji ugrožavaju sigurnost građana na području BiH i Europske unije.

Aktivnosti je podržala Europska asocijacija tužitelja - EUROJUST.

Tužiteljstvo BiH i SIPA su sudjelovanjem u ovoj akciji pokazali spremnost za rad na rasvjetljavanju najsloženijih oblika međunarodnog kriminala i pokazali visoku razinu profesionalizma u suradnji sa kolegama iz Europske unije.

Glavni tužitelj i dužnosnici Tužiteljstva BiH održali su više sastanaka sa kolegama u Francuskoj i članovima zajedničkog istražnog tima u BiH i Francuskoj.

Tužiteljstvo BiH izražava zahvalnost institucijama Europske unije, EUROJUST-u, pravosuđu i policiji Republike Francuske i policijskim djelatnicima BiH koji su radili na provođenju ove važne međunarodne operacije. 


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽITELJSTVA BIH

 



 

 

 

Foto galerija

04. 2024.
P U S Č P S N
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
24.04.2024. -
24.04.2024. - MEĐUNARODNA AKCIJA “PIRAMIDA” U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA VIŠE OD 600 ILEGALNIH MIGRANATA PROVODI SE U BOSNI I HERCEGOVINI
24.04.2024. - PRIJEDLOG PRITVORA ZA 18 I MJERA ZABRANE ZA 5 OSUMNJIČENIH U PREDMETU “BLACK TIE 2”

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA