Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

14.01.2014. 15:14
Централне теме састанка су се односиле на размјену искустава у борби против организованог криминала и корупције.
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, заједно са замјеником главног тужиоца Божом Михајловићем и секретарком Тужилаштва БиХ Исметом Хуремовић, састао се са делегацијом тужилаца из Републике Албаније коју је предводио главни тужилац Adriatik Llalla.

Циљ посјете тужилаца из Албаније је њихово упознавање правосудног система Босне и Херцеговине и капацитета Тужилаштва БиХ, нарочито у сегменту борбе против организованог криминала и корупције, јер се Република Албанија, као и остале земље Балкана, сусреће са сличним облицима организованог криминала.

Колегама из Албаније је презентована историја Тужилаштва БиХ у протеклих 10 година од оснивања, унутрашња организација, структура појединих одјела, као и планови за јачање капацитета Тужилаштва БиХ у будућности.

„Тужилаштво БиХ је у 2013. години подигло оптужнице против 469 лица, што је највећи број оптужених лица током једне године, од оснивања Тужилаштва до данас“ - истакао је главни тужилац Салиховић.

Тужиоци из Албаније су се интересовали за рад оних капацитета Тужилаштва БиХ који процесуирају кривична дјела организованог криминала и корупције, те за међународну сарадњу Тужилаштва БиХ са правосудним институцијама региона, Европе и свијета.

Главни тужилац Adriatik Llalla је представнике Тужилаштва БиХ упознао са тужилачким капацитетима за процесуирање организованог криминала у Републици Албанији, која има специјално тужилаштво за процесуирање организованог и међународног криминала.

С обзиром на то да је у протеклих неколико година откривено и процесуирано више лица оптужених за међународно кријумчарење опојне дроге марихуана - „сканк“ са подручја Албаније, преко Црне Горе у БиХ, присутни су разговарали о заједничкој сарадњи у борби против међународног кријумчарења опојних дрога, као и заједничкој сарадњи у борби против других облика криминала.

На састанку је покренута иницијатива за потписивање меморандума о сарадњи између Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Републике Албаније, ради остваривања ефикасније сарадње у борби против организованог и међународног криминала.

Такође је истакнута потреба интензивнијег институционалног кориштења већ потписаних протокола и споразума у сегменту правосуђа између Републике Албаније и Босне и Херцеговине.

Од свог оснивања, Тужилаштво БиХ проводи интензивне активности на успостављању сарадње и контаката између правосудних институција на међународном нивоу, јер је међународна сарадња један од кључних елемената за борбу против транснационалних облика криминала.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВA ЗГРАДA ТУЖИЛАШТВА БИХФото галерија

07. 2020.
П У С Ч П С Н
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
02.07.2020. - САСТАНАК ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ ГОРДАНЕ ТАДИЋ И ШЕФИЦЕ МИСИЈЕ ОЕБС-а У БиХ Њ.Е. KATHLEEN KAVALEC ОДРЖАН ПУТЕМ ВИДЕО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ
30.06.2020. - ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ
30.06.2020. - ДЕМАНТИ ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ НА НЕТАЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ОБЈАВЉЕНЕ НА ВЕБ ПОРТАЛУ KLIX.BA

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА