Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ТУЖИЛАЦ ИЗ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ, ЗАЈЕДНО СА ИСТРАЖНИМ ТИМОМ, ПОСЈЕТИО ЈЕ ЛОКАЦИЈУ ЕКСХУМАЦИЈЕ МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ У ТОМАШИЦИ КОД ПРИЈЕДОРА

20.12.2013. 15:39
По налогу главног тужиоца Тужилаштва БиХ, тужилац из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, заједно са стручном сарадницом и истражиоцем Тужилаштва БиХ, посјетио је мјесто ексхумације на локалитету Томашица код Приједора.
  • ТУЖИЛАЦ ИЗ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ, ЗАЈЕДНО СА ИСТРАЖНИМ ТИМОМ, ПОСЈЕТИО ЈЕ ЛОКАЦИЈУ ЕКСХУМАЦИЈЕ МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ У ТОМАШИЦИ КОД ПРИЈЕДОРА
  • ТУЖИЛАЦ ИЗ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ, ЗАЈЕДНО СА ИСТРАЖНИМ ТИМОМ, ПОСЈЕТИО ЈЕ ЛОКАЦИЈУ ЕКСХУМАЦИЈЕ МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ У ТОМАШИЦИ КОД ПРИЈЕДОРА
  • ТУЖИЛАЦ ИЗ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ, ЗАЈЕДНО СА ИСТРАЖНИМ ТИМОМ, ПОСЈЕТИО ЈЕ ЛОКАЦИЈУ ЕКСХУМАЦИЈЕ МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ У ТОМАШИЦИ КОД ПРИЈЕДОРА

Прошле седмице је поступајући тужилац преузео у рад предмет ексхумације на локацији масовне гробнице Томашица и одредио да се ангажује још један криминалистичко-судски тим, у циљу интензивнијег рада на ексхумацији и медицинско-криминалистичкој обради нађених тијела жртава. Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ је, заједно са истражним тимом, обишао локацију масовне гробнице Томашица, као и капацитете на локацији „Крајина - идентификацијски пројекат“ (КИП) Шејковача, гдје се врши процес судско-медицинске обраде и идентификација посмртних остатака пронађених на локацији Томашица, те утврдио да се радови одвијају планираном динамиком.

Тужилац је на мјесту ексхумације добио детаљне информације о досадашњем току ове ексхумације на којој су пронађени посмртни остаци више стотина жртава ратних злочина са подручја Приједора и околине, као и о наставку радова у наредном периоду.

Током дводневног боравка на подручју Приједора и Санског Моста, тужилац и истражни тим су предузели мјере и радње на прикупљању информација о мјестима извршења злочина и могућим извршиоцима злочина, чије су жртве пронађене у масовној гробници Томашица.

По наредби главног тужиоца, процес ексхумације на Томашици није прекинут и радови се врше упркос ниским температурама, које су данима неколико степени у минусу.

На локалитету Томашица, гдје процес ексхумације већ траје око 4 мјесеца, стално је присутан истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који надгледа процес и координише рад овлаштених службених лица која учествују у процесу ексхумације.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим институцијама укљученим у процесе тражења, ексхумације и идентификације посмртних остатака жртава ратних злочина у цијелој Босни и Херцеговини, улаже максималне напоре да се ови процеси убрзају, те је због тога у процесу ексхумација затражен и ангажман механизације Оружаних снага БиХ.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВA ЗГРАДA ТУЖИЛАШТВА БИХФото галерија

05. 2020.
П У С Ч П С Н
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
30.05.2020. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ У ПРЕДМЕТУ “РЕСПИРАТОРИ”
29.05.2020. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 7 ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У ПОЛИЦИЈСКОЈ АКЦИЈИ У ОКОЛИНИ БИЈЕЉИНЕ
29.05.2020. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА