Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОРОДИЦА ЗАРОБЉЕНИХ И ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И НЕСТАЛИХ ЦИВИЛА РС ИЗ ФОЧЕ

05.11.2013. 15:24
Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, заједно са руководиоцима из Посебног одјела за ратне злочине, састао се данас са представницима породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС, са подручја Фоче и околине.
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОРОДИЦА ЗАРОБЉЕНИХ И ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И НЕСТАЛИХ ЦИВИЛА РС ИЗ ФОЧЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОРОДИЦА ЗАРОБЉЕНИХ И ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И НЕСТАЛИХ ЦИВИЛА РС ИЗ ФОЧЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОРОДИЦА ЗАРОБЉЕНИХ И ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И НЕСТАЛИХ ЦИВИЛА РС ИЗ ФОЧЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОРОДИЦА ЗАРОБЉЕНИХ И ПОГИНУЛИХ БОРАЦА И НЕСТАЛИХ ЦИВИЛА РС ИЗ ФОЧЕ

Будући да сарадњу са жртвама ратних злочина сматра једним од приоритета у дјеловању Тужилаштва БиХ, главни тужилац је желио из прве руке, од породица жртава, чути каква су њихова очекивања од Тужилаштва БиХ и рада Посебног одјела за ратне злочине.

Главни тужилац је представницима породица жртава саопштио да Тужилаштво БиХ у наредном периоду наставља још интензивније активности у процесуирању предмета ратних злочина.

„Ускоро се очекује именовање нових тужилаца у Тужилаштво БиХ, који ће радити на предметима ратних злочина. Сматрамо да ћемо овим појачањем у људским ресурсима, као и преласком у засебну зграду са довољним капацитетима за смјештај свих запослених, свакако повећати резултате у процесуирању предмета ратних злочина“ - рекао је главни тужилац Салиховић.

Такође, главни тужилац је истакао да ће се у наредној години проводити бројне активности на ексхумацијама и проналаску посмртних остатака несталих лица, што је врло битан сегмент рада на предметима ратних злочина.

На састанку је главни тужилац упознао представнике жртава да се сарадња између БиХ, Хрватске и Србије, на основу Протокола о сарадњи реализује врло добро, као и да заједнички напори правосуђа у региону показују резултате све ефикаснијим процесуирањем предмета ратних злочина, јер се осумњичени више немају гдје сакрити.

На одржаном састанку су представници жртава имали прилику питати званичнике Посебног одјела за ратне злочине информације о конкретним предметима који су у раду у Тужилаштву БиХ. Представници жртава из Фоче су се интересовали за предмет који се односи на страдање жртава српске националности у фочанским селима Јабука и Јошаница.

Представници породица жртава су главном тужиоцу уручили одређен доказни материјал који се односи на ратне злочине на том подручју.

Делегацију породица жртава из Фоче су сачињавале госпође Дана Муминовић и Душанка Лаловић, као и господа Милан Кулић, Милан Николић и Горан Мастило.

Главни тужилац је истакао да ће сарадња са жртвама бити приоритет у раду Тужилаштва БиХ, као и да ће се реализовати сарадња са жртвама ратних злочина свих националности из свих крајева Босне и Херцеговине.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НАДОГРАЂЕНЕ И АДАПТИРАНЕ ЗГРАДЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ



 

Фото галерија

04. 2024.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
23.04.2024. - МЕЂУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЕВРОПОЛ ОГЛАСИЛА СЕ ПОВОДОМ АКЦИЈЕ BLACK TIE 2, ПРОВЕДЕНЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ
22.04.2024. - ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ТЕРОРИЗМА
22.04.2024. - АКЦИЈА “BLACK TIE 2” У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНИХ НАРКО-КАРТЕЛА ПРОВОДИ СЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 483 700 
Факс: +387 (0) 33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33483 840

РАД СА СТРАНКАМА