Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ

17.06.2013. 15:54
У организацији полиције МУП-а РС, у Бањој Луци је одржан састанак главног тужиоца и директора полицијских агенција у Босни и Херцеговини.
  • ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ
  • ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ
  • ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ
  • ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ

Централне теме састанка су се односиле на јачање сарадње и координацију активности у борби против тероризма, договор у вези динамике састанака главног тужиоца и шефова полицијских агенција у будућности, те анализу проведених заједничких полицијских акција у протеклом периоду.

У оквиру јачања сарадње у бори против тероризма у Босни и Херцеговини, на састанку је разговарано о потребним активностима које ће у будућности допринијети јачању капацитета у БиХ за борбу против тероризма, кроз рад Ударне групе и Оперативне групе за борбу против тероризма.

Закључено је да добра сарадња полицијских агенција може помоћи у ефикаснијем откривању опасности од тероризма, правовременом реаговању те спречавању и санкционисању починилаца кривичних дјела која имају везе са тероризмом.

На састанку је разговарано и о санкционисању полицијских службеника који су откривени у почињењу кривичних дјела. Наиме, закључено је да се овакве појаве морају ефикасно санкционисати кроз дисциплинске и кривичне поступке, како би се такви појединци одстранили из полицијских структура.

Једна од тема састанка односила се на анализу заједничких полицијских акција које су у протеклом периоду проведене по налогу Тужилаштва БиХ. Представници Тужилаштва БиХ су присутне упознали са радом на овим предметима, од којих су неки у фази суђења, а дио предмета је у фази истраге и очекује се подизање оптужнице.

Разговарано је и о сарадњи полицијских агенција и заштити безбједности институција Босне и Херцеговине, те је закључено да је потребно јачати капацитете Дирекције за координацију полицијских тијела, како би се што успјешније штитиле институције БиХ.

На састанку у Бањој Луци је договорена динамика и састав учесника састанака главног тужиоца и директора полицијских тијела у будућности. Закључено је да ће се састанци одржавати најмање 4 пута годишње, а на састанцима главног тужиоца и директора полицијских агенција, ради боље и ефикасније сарадње, учествоваће и представник Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ и представници полицијских структура у кантонима, односно полицијски комесари.

Састанци главног тужиоца и директора полицијских агенција се одржавају периодично, ради договарања заједничких активности у борби против свих видова криминала и анализе безбједносних изазова у Босни и Херцеговини. Циљ састанака је јачање сарадње, размјена информација и договор о активностима, које ће унаприједити борбу против криминала и заштиту безбједности свих грађана Босне и Херцеговине.

На састанку у Бањој Луци су били присутни:

- Горан Салиховић, главни тужилац Тужилаштва БиХ,

- Горан Зубац, директор Агенције за истраге и заштиту – SIPA,

- Химзо Селимовић, директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ,

- Винко Думанчић, директор Граничне полиције БиХ,

- Трифко Буха, Обавјештајно-безбједносна агенција-ОБА БиХ,

- Горан Лујић, шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ,

- Гојко Васић, директор Полиције МУП-а РС,

- Драган Лукач, директор Федералне управе полиције ФБиХ,

- Jim Tillman, ICITAP пројекат у БиХ.

Састанцима се, по потреби, придружују и представници осталих полицијских и безбједносних агенција у БиХ, уколико се неке од тема односе на материју из домена рада тих институција.

Домаћин састанка у Бањој Луци је био МУП РС, а учесницима се на почетку састанка кратко обратио и министар унутрашњих послова РС Радослав Јовичић.

Сљедећи састанак ће бити уприличен у организацији Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НАДОГРАЂЕНЕ И АДАПТИРАНЕ ЗГРАДЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ



 

Фото галерија

04. 2024.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
25.04.2024. -  ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНА ДЈЕЛА ИЗАЗИВАЊЕ НАЦИОНАЛНЕ, РАСНЕ И ВЈЕРСКЕ МРЖЊЕ, РАЗДОРА И НЕТРПЕЉИВОСТИ И УГРОЖАВАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ
25.04.2024. -  ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУЋУЈЕ ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ О НЕОДРЕЂИВАЊУ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ У ПРЕДМЕТУ “BLACK TIE 2”
25.04.2024. - ТУЖИЛАШТВО БиХ ОБАВИЈЕШТЕНО О ПОТВРЂИВАЊУ ОПТУЖНИЦЕ

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 483 700 
Факс: +387 (0) 33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33483 840

РАД СА СТРАНКАМА