Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ

30.04.2013. 13:41
Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, са својим сарадницима, састао се са амбасадором Републике Аустрије у БиХ, Њ.Е. Donatusom Kockom.
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ

На састанку је разговарано о активностима и капацитетима Тужилаштва БиХ за рад на предметима организованог криминала, корупције и привредног криминала.

Главни тужилац упознао је присутне са напорима Тужилаштва БиХ у раду на многим сложеним предметима који се односе на злоупотребе у великим износима, те да се почиње са процесуирањем више предмета који се односе на кривична дјела корупције, који ће бити један од приоритета у раду Тужилаштва БиХ.

Тужилац Салиховић је истакао да је Тужилаштво БиХ одлучно да се супротстави корупцији и да ради на успостави владавине права, те да на овом путу неће бити недодирљивих.

На састанку је разговарано и о дешавањима везаним за Hypo Alpe-Adria банку у Босни и Херцеговини, при чему је главни тужилац упознао присутне да Тужилаштво прати процесуирање овог предмета пред ентитетским правосуђем те да је Тужилаштво БиХ затражило, и средином овог мјесеца од Федералног тужилаштва запримило, дио предмета који се односи на Hypo Alpe-Adria банку.

У наредном периоду ће Федерална управа полиције доставити документацију која се односи на овај предмет.

Главни тужилац је истакао да ће овај предмет бити разматран као приоритетан из разлога што се доводи у питање међународни углед БиХ.

Такође, амбасадор је упознао тужиоца са уоченим појавама одређених незаконитих активности лица из БиХ која врше превару лица, држављана БиХ, који аплицирају за радне визе и незаконито узимају новац за наводно добијање виза, те да правосуђе БиХ треба истражити ове незаконите активности, а да ова лица, осим у БиХ, дјелују у више земаља.

Представници Амбасаде Аустрије похвалили су напоре Тужилаштва БиХ у процесуирању предмета организованог криминала и корупције, те зажељели главном тужиоцу пуно успјеха у будућем раду.

Учесници састанка истакли су важност провођења закључака структуралног дијалога о реформи правосуђа, а гости из Аустрије су истакли да је јачање сарадње тужилаштава у региону од кључне важности за ефикасно процесуирање предмета ратних злочина, организованог криминала и корупције.

На састанку је истакнута и важност јачања сарадње између правосуђа Аустрије и БиХ.

Тужилац Салиховић је истакао да се настављају активности на јачању сарадње са тужилаштвима у региону, те да ће 03. јуна бити потписан Протокол о сарадњи у раду на предметима ратних злочина између Тужилаштва БиХ и Државног одвјетништва Републике Хрватске.

Учесници састанка истакли су да су јачање правосудних институција, независност правосуђа, успостава владавине права и независност избора тужилаца кључни елементи у предстојећем процесу европских интеграција Босне и Херцеговине, будућем привлачењу инвестиција у БиХ те напретку и развоју Босне и Херцеговине.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

 

ИЗГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СМЈЕШТАЈ КАПАЦИТЕТА ТУЖИЛАШТВА БИХ

Фото галерија

12. 2021.
П У С Ч П С Н
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
06.12.2021. - ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У ПРЕДМЕТУ “БОСНАЛИЈЕК”
06.12.2021. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА СВИХ 7 ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН У БАЛАТУНУ КОД БИЈЕЉИНЕ
03.12.2021. - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПРАЊЕ НОВЦА У ИЗНОСУ ОД 300 000 ЕВРА

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА