Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У КОЊИЦУ

22.02.2012. 15:36
Централне теме састанка односиле су се на презентацију функционисања новог информационог система за контролу преласка државне границе, функционисање система за законито пресретање телекомуникација, активности које су проведене на спречавању терористичких пријетњи, као и анализу ситуације након либерализације визног режима за грађане БиХ.
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У КОЊИЦУ
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У КОЊИЦУ
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У КОЊИЦУ

У организацији Тужилаштва БиХ, у Коњицу је одржан састанак директора полицијских агенција у БиХ, в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ и представника Министарства безбједности БиХ.

Представници Граничне полиције БиХ су учесницима састанка презентовали начин функционисања новог информационог система за контролу преласка државне границе (КПДГ 2011), који ће у многим сегментима унаприједити област контроле и заштите државних граница Босне и Херцеговине.

Такође, разговарано је и о недавно одржаној конференцији о стању безбједности у Босни и Херцеговини, као и о могућностима побољшања координације између полиције и тужилаца приликом провођења удружених полицијских акција у којима учествују полицијски службеници из више агенција у БиХ. Разговарано је и о процесу информисања институција БиХ укључених у безбједносну проблематику, о сложеним истрагама и предметима који су од важности за безбједносну ситуацију у БиХ.

Током састанка разговарано је и о функционисању система за законито пресретање телекомуникација, те могућностима за побољшање ефикасности овог система приликом провођења посебних истражних радњи према већем броју осумњичених лица.

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ је учеснике састанка упознао са договорима полицијских агенција о активностима које ће се предузети с циљем координације дјеловања у будућности, у случају терористичких пријетњи или опасности усмјерених према објектима у Сарајеву, који су под мјерама заштите.

На састанку је такође разговарано и о ситуацији везаној за поштoвање безвизног режима у БиХ, као и борби против појаве лажних азиланата у земљама ЕУ, а представник Министарства безбједности учеснике састанка координације је упознао са активностима које је провело ово министарство, заједно са полицијским агенцијама, Оружаним снагама БиХ и припадницима EUFOR-а, у процесу отклањања опасности, помоћи угроженом становништву и савладавању потешкоћа изазваних елементарним непогодама и великим сњежним падавинама у БиХ.

Представници пројекта ICITAP, између осталог, учеснике састанка упознали су са активностима везаним за процесе обуке и едукације полиције и тужилаца.

На редовним састанцима координације директора полицијских агенција и главног тужиоца учествују:

- в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ,

- директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ,

- замјеник директора Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA,

- директор Граничне полиције БиХ,

- директор Службе за послове са странцима БиХ,

- секретар Министарства безбједности БиХ,

- директор Федералне управе полиције МУП-а ФБиХ,

- директор Полиције МУП-а РС,

- шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ,

- представник полицијских комесара кантоналних МУП-ова у ФБиХ,

- шеф Мисије ЕУПМ-а или дужносници ЕУПМ-а,

- представници Амбасаде САД-a у БиХ и представници пројекта ICITAP.

Састанцима координације директора полиције и главног тужиоца се, по потреби, у раду прикључују и представници осталих полицијских, безбједносних и правосудних агенција у БиХ.

Организацију састанака, по систему ротације, преузимају директори и челни званичници институција укључених у координацију.

Домаћин састанка у Коњицу било је Тужилаштво БиХ.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

 

ИЗГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СМЈЕШТАЈ КАПАЦИТЕТА ТУЖИЛАШТВА БИХ

Фото галерија

03. 2021.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
08.03.2021. -
04.03.2021. - ТУЖИЛАШТВО БиХ, У ПОПОДНЕВНИМ ЧАСОВИМА, УПУТИЋЕ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА ЗА ЕЛЕЗ ДАРКА (1980)
04.03.2021. -

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА